Café en grains Illy

Commander du Illy en grains en ligne

7 articles

par page
Par ordre décroissant

7 articles

par page
Par ordre décroissant

Illy: een gevestigde waarde in de wereld van de koffie

Zelfs bij wie niet helemaal thuis is in de wereld van de koffie, doet de naam Illy ongetwijfeld een belletje rinkelen. Het bekende koffiemerk met het typerende rode logo, van de hand van de Amerikaanse kunstenaar James Rosenquist, is immers reeds lange tijd een gevestigde waarde binnen de wereld van het zwarte goud.

Hoe het verhaal van Illy-koffie begon

Het verhaal begon in 1933, toen Francesco Illy het bedrijf Illycaffè oprichtte. Slechts twee jaar later vond hij de Illeta uit, een machine waarbij de koffie onder druk gezet wordt en zo de kwaliteit gehandhaafd kan worden. Met het ontstaan van deze machine, die niet zomaar de “moeder van de espressomachines” genoemd wordt, kon koffie eindelijk ook zonder problemen naar verre landen geëxporteerd worden. Dit was slechts de eerste grote stap voor het bedrijf. Een volgend belangrijk punt komt immers er wanneer Ernesto, de zoon van Fransesco, eind jaren ’40 in het bedrijf van zijn vader gaat werken. De jongeman heeft op dat moment net zijn diploma in de scheikunde op zak en zal zijn pas verworven kennis gaan toepassen in de door hem speciaal opgericht laboratoria. Koffie maken is vanaf dat moment voor het bedrijf niet meer enkel een passie, maar ook een proces dat continu geoptimaliseerd en geperfectioneerd wordt.

Van koffieliefhebber naar een gevestigde marktwaarde

Het bedrijf kent een enorme bloeiperiode. Eerst legt het zich toe op de verkoop van kleinere blikken gemalen koffie voor thuisconsumptie, later vindt het bovendien de servings uit, waardoor men thuis of op kantoor espresso kan bereiden zoals voorheen enkel een echte barista in een koffiebar dat kon. Intussen is Illy wereldwijd bekend en staat het synoniem voor excellentie en pure Italiaanse smaak.

Illy geniet van vele jaren ervaring… en dat proef je!

Illy is natuurlijk niet zomaar een koffiemerk. Het bedrijf bestaat al jarenlang, en dat laat zich proeven! Het biedt immers steevast het beste wat de natuur te bieden heeft. En dat begint al bij de keuze van de koffiebonen: na vele jaren ervaring weet Illy immers perféct waar de juiste bonen te vinden zijn. Dit resulteert in de Monoarabica-lijn: een unieke lijn die gebruik maakt van één Arabicasoort uit één land. Zo biedt Illy koffie aan afkomstig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ethiopië, Guatemala en India. Elk van deze smaken heeft een eigen, uniek karakter. Zo kan iedereen zijn eigen, favoriete smaak ontdekken. Naast deze zoektocht naar de perfecte koffieboon, heeft Illy nog een andere, zeer bepaalde factor voor het maken van het perfecte kopje koffie. De Illy Iperespresso cups zijn immers niet alleen luchtdicht, maar zijn bovendien onder de ideale druk verpakt. Zo blijft het aroma behouden en blijft de koffie vers.